Söndag 30 augusti

21 grader varmt och soligt på morgonen.

Efter frukosten skulle Appe som vanligt gå sin morgonpromenad. Jag höll på att diska när jag hörde ett hysteriskt vrål (plus ramotto) från altanen. Jag rusade ut och förväntade mig att hitta en allvarligt skadad man men det var dock inte så allvarligt. Det visade sig att en stor groda hade somnat i Appes ena sko och  grodan tyckte inte det var skönt när storfoten skulle ner i skon. Där av vrålet. Grodan hoppade iväg så fort att jag inte hann pussa den. Tänk om det var en prins. Vi har förresten massor med grodor här på gården om kvällarna. Till och med uppe på altangolvet hittar vi grodskitar.

Det är egentligen inte konstigt att våra barn är paniskt förskräckta för spindlar och andra flygande insekter. Jag menar när familjefadern, som ska skydda sin familj mot faror, är så rädd för en groda.

Eftermiddagen ägnade vi åt grillning. Det var bara 30 grader varmt så vi kunde faktiskt sitta ute i skuggan och äta.

Ikväll har vi suttit ute och återigen slagits med myggen. Det åskar och blixtrar i horisonten så man kan hoppas på lite regn framåt natten.

Lördag 29 augusti

Körde till Kilkis på morgonen. Hade bestämt mig för att köpa en mörkblå jeanskjol och en snygg lite större väska. Det var inte så mycket folk på marknaden idag men inte hittade jag någon jeanskjol inte. Däremot hittade jag en svart kjol som jag ville ha. Försäljaren upplyste högljutt om att idag kostade alla hans varor 5 euro istället för 10 men när jag skulle betala så kostade kjolen plötsligt 10 euro. När jag påpekade att han ju klart och tydligt deklarerat att allt kostade 5 euro så påstod han att det var bara blusarna som reades. Påföljden blev att jag lämnade tillbaka kjolen. Lyckades dessutom komma i gräl med en frukthandlare. Jag fick inte plocka frukten själv från hans korgar utan han skulle lägga ner frukten i påsen. Jag vill själv bestämma vilka apelsiner jag vill ha. Samma påföljd där, gick därifrån utan att handla. Köpte sen massor med frukt och grönsaker vid ett annat stånd, varor som jag själv fick plocka ner i påsar.

Träffade Else och Elias och vi gick tillsammans till Lampi, där vi åt det vanliga. Fisk, musslor m m och till det drack vi ouzo. Satt där och åt i två timmar. Därefter åkte vi till Marinopoulos och veckohandlade.

Hemkomna till byn hade vi siesta och ikväll har vi ätit lite lätt och slagits med myggen.

Nu ska vi se om det finns något bra på TV. Ska läsa Aftonbladet och kolla väderprognosen. Idag var det över 30 grader igen och det ska tydligen bli så några dagar framåt. Lite åskväder kommer vi väl att drabbas av också.

Lördag 28 augusti

Ikväll har vi varit hos Titas och ätit. Svågern Apostolos har idag varit på ny undersökning på cancerkliniken. Alla prover var bra, röntgen visade inget nytt och han ska inte tillbaka förrän i november. Pigg som en lärka kom han hem och tyckte vi skulle ut och äta någonstans. Vi, Appe och jag, och Apostolos och Katina åkte till Titas. Appe och jag åt fläskkotlett, de andra åt annat kött. Sallader, potatis, tzatziki, två flaskor vin mm, mm. Kostade 35 euro för oss fyra.

Kvällen avslutas som vanligt. Appe tittar på TV, fotboll  Barcelona mot något för mig okänt lag,  och jag sitter vid datorn.

Imorgon ska vi träffa Elias och Else i Kilkis. Ska först på marknaden och sen går vi väl till Lampi och äter lite gott. Inte konstigt att man går upp i vikt, bara god onyttig mat och onyttig dricka. Men man ska väl leva livet medan man kan. Imorgon kanske det är för sent, vem vet?