Nya strejker

Imorgon kommer Fia och Micke --- om flygplatsen inte stänger för strejk. I TV har det sagts att viss del av flygplatspersonalen ska strejka 29-30 juni. Hamnarna stänger återigen och hindrar därmed tusentals turister från att åka till och från öarna. Personal på statliga elbolaget DEI ska gå ut i strejk och då stängs strömmen av i stora delar av landet. Idag strejkar journalister på de statliga TV-kanalerna. Fotbollsmatcherna visas men det finns ingen kommentator. Tycker det f n inte talas om annat än strejk här och strejk där.

Den 1 juli höjs momsen från 21 till 23 %. Får väl hamstra lite varor innan dess, starka drycker och sånt som är hållbart.

För tillfället försöker vi få så mycket information som möjligt ang flygplatsstrejken. Har ringt ett par olika telefonnummer till flygplatsen men ingen har ens behagat lyfta luren. Vi håller tummarna att flyget går enl tidtabellen kl 1600 från Kastrup och att det landar kl 1955 i Thessaloniki.

ÅTERVINNING

Idag har vi fått en kasse från vår kommun med uppmaning att allt som går att återvinna, glas, plast, papper, burkar o dylikt ska läggas i kassen. Den ska sen tömmas i en speciell soptunna men var denna tunna är placerad har vi inte fått veta. Man ska alltså slänga alla emballagen i samma soptunna. Soporna ska sedan sorteras på återvinningsstationen. Tänk så enkelt det skulle vara att ställa ut en tunna för plast, en för glas o s v. Men då hade kanske någon blivit arbetslös.