Snart kommer det uppdatering av bloggen

När jag kommit ner på jorden igen ska jag skriva om resan tillbaka till Sverige. Det var ingen trevlig resa vill jag säga. Via forna Jugoslavien, Ungern, felkörning i Tyskland, snabbesök i Polen o s v. En djävla resa vill jag säga. Snart kommer en uppdatering. Vi är mitt i livet vill jag säga. Nyblivna morföräldrar till en underbar liten Leo (namnet för dagen, imon kanske nåt annat namn). Lovar att berätta om djävelresan hem men vet inte när. 

Den 15 aug firas Panagia, Maria - Jesus moder

Runt om i landet firas Panagia i flera dagar. Det är en s k hemvändardag då de flesta stadsbor reser till sina hembyar. I Grammatiko, där Gudrun och Stamatis bor, hölls den 14 aug som vanligt en minnesstund över de omkomna i flygolyckan för 6 år sedan. Det var ett flygplan från Cypern som störtade i byns utkant. En liten kyrka har byggts och varje år kommer busslaster med anhöriga till de omkomna för att delta i denna minnesstund.

Vi hade varken tid eller lust att åka till Vlasti utan var istället hemma och syndade. Vi tvättade nämligen mattor, allt sånt hushållsarbete är egentligen strängt förbjudet en sån här dag, altanbordet flyttades in i huset och kylskåpet, som stått på altanen, togs också in i huset. Det tar lite tid att flytta om allt bohag men vi räknar med att vara klara på onsdag. Imorgon ska vi till OTE i Kilkis och stänga av telefon och internet.

Dags för fam Magnusson att lämna vår by

Nya äventyr väntar för Peter, Sara och barnen men innan de lämnade oss tyckte vi att de skulle följa med till Kilkismarknaden. Barnen hade hört så mycket om denna marknad så de var ganska spända. Hanna önskade att hon skulle hitta en bandtröja. Det fanns en Metallica-tröja men motivet var inte fint. Hon köpte i alla fall några andra småsaker, som short o dyl. Elias var lycklig för han köpte en Barcelona-plånbok. Som avslutning gick vi naturligtvis till Lampi och åt. Tyvärr var det lite för varmt för att gå och titta bland marknadsstånden men det var skönt i skuggan av parasoller hos Lampi.

Vi åkte tillbaka till byn medan Peter m fam körde söderut mot Kalamos, där de ska stanna en hel vecka. Det har varit jättekul att ha dom här. Det blev väldigt tyst i huset sedan Fia och Micke åkte i torsdags och nu åkte sista gästerna. När vi kom hem började vi plocka ihop vissa saker som ska med hem till Sverige. Vi tog undan en del saker från altanen, såna saker som inte ska vara ute över vintern.