Sån här utsikt skulle man ha från sin balkong

På kvällen samma dag vi skickat hem Andreas och Emelie, körde vi till Fillie och Georgios i Kilkis. Satt på deras balkong till långt in på natten och pratade, drack lite vin och åt gott. Där är så skönt, svag, svalkande vind och INGA MYGG. Solnedgången var fantastiskt vacker och eftersom det var klart i luften kunde man se nästan till Sverige (tyckte vi).

Till Thessaloniki airport

Vid 10-tiden körde vi mot flygplatsen för att ta adjö av Andreas och Emelie. Ganska mycket trafik i Saloniki men vi var där ungefär efter en timma. Taxi strejkar fortfarande så det var inga såna bilar på vägen men man vet aldrig om vägarna blockeras. Bra att vara tidigt ute. Efter det vi sagt adjö till Andreas och Emelie körde vi till Ikea. Många varor reades men eftersom vi inte var i behov att köpa möbler blev det bara lite servetter och smågrejer. Lika roligt att besöka Salonikis Ikea som Älmhults. Skiljer en del på priserna. Vissa saker är dyrare här, t ex värmeljus och servetter. Tänkte äta på restaurangen men eftersom jag blev besviken på laxtallriken när vi var där senast, så bestämde vi oss för att äta på nån liten taverna i Saloniki. Lyckades faktiskt hitta en p-plats, vilket är ovanligt i denna stora stad. Brukar få leta halvtimmavis efter en plats att ställa bilen. Parkerade precis utanför tavernan, visserligen på trottoaren men ändå .... så gör ju alla andra. Åt grekisk "husmanskost". Gott efter allt grillat. Åkte sen hemåt och stannade i Mesimbria och köpte 10 liter vin. Vi får ju snart nytt sverigebesök och i alla fall de som kommer sist gillar vin. Till de två första gästerna som kommer den 4 aug får vi ladda kylskåpet fullt med coca. Det gör vi så gärna.

Skål och tack för denna tiden

Andreas besväras fortfarande av sitt "simmar-öra". Trots att han flera gånger om dagen i en veckas tid droppat antibiotika i örat, har "locket" inte släppt. Han måste nog uppsöka vårdcentralen när han kommer hem.