Ogilla Radiotjänst

Sista veckan har jag haft en livlig korrespondens med Radiotjänst. Jag skrev dit och undrade om vi kunde slippa betala TV-avgift under de fyra månader som vi ska vara borta. Nähä, se det går inte. I så fall måste jag ta bort TV-apparaterna från bostaden. Om de finns kvar i bostaden under vår bortavaro måste vi betala avgiften, visserligen bara 173 kr per månad men en onödig utgift eftersom ingen använder varken TV eller radio då huset är tomt. Jag skrev dit igen och undrade om jag kunde ställa TV-apparaterna under en säng e dyl men blev upplyst om att man betalar inte för nyttjandet utan för innehavet.

Undrar vad som händer om jag intygar att vi tar bort TV-apparaterna, tre st, men trots det låter dom vara kvar i huset. Tror ni det kommer en sån där pejlare för att kolla.

Ibland känns det jobbigt att vara så dj-a ärlig.

Vår fina Vanilli bortskänkes

Största problemet inför resan är dock: Vad gör vi med katten? Visserligen är det inte vårt bekymmer eftersom vi en gång i november lovade passa Marikas och Fabbes nya katt någon vecka. Sen utökades tiden att katten skulle vara här under deras New York-resa i början av december. Ytterligare utökning under tiden de åkte till Thailand två veckor efter jul. Av någon anledning har katten blivit kvar hos oss. Vi älskar katten men kan ju inte ta den med till Grekland.

Så om det nu är någon som vill ta hand om Vanilli, 7 månader ung, hör av er till oss!!!!!

En jättefin bild på Vanilli finns i MLI Fotos skyltfönster.

Nu har vi bestämt oss

Äntligen har vi bestämt oss (eller rättare sagt: JAG har bestämt och Appe har lite tveksamt accepterat) när vi ska åka till vårt sommarboende. Det finns nu en plats bokad på Scandlines färja Mecklenburg-Vorpommern den 11 april kl 22.45. Återresan, som vi planerar i augusti, kunde inte bokas nu, eftersom det gäller en tremånadersregel på returbiljett.  Resvägen blir Tyskland, Tjeckien, Ungern, Serbien och f d jugoslaviska republiken Makedonien.

Våra barn får nu slåss om vem som ska sköta om vårt hus och trädgård under vår bortavaro. Hoppas alla ställer upp och tar sitt ansvar trots att de nu i första hand har till uppgift att se om sina egna hem.