Istället för dörrmatta.

Igår åkte vi till Eptalofos och överraskade Else och Ilias. Appe och Ilias gick till en cafeteria och tittade på en fotbollsmatch medan Else och jag satt i deras hus och skvallrade en stund. Efter matchen åkte vi till en jättefin taverna i en liten by i närheten av Kilkis. Tror byn hette Agriopouli. Mycket fint ställe men tyvärr tvingade vädret oss att sitta inne. Jag beställde fläskkotlett och fick in en tallrik med kött för minst två personer.  Appe och Ilias åt kalvkotlett och Else kyckling, allt med tillbehör. Maten hade säkerligen räckt till 6-7 personer. Vi drack vin och öl. Notan uppgick till 50 euro för oss fyra. Billigt för så god mat och bra service. Det är inte ofta vi besökt en så fin taverna. Fotot visar entrén där det istället för dörrmatta låg en glasskiva och under denna fanns det ett par lampor som lyste på en vacker samling stenar och glasbitar. Enda nackdel, som är vanligt här i Grekland: Grekerna (även restaurangägarna som riskerar höga böter) skiter i rökförbud enl EU-direktiv, och låter gästerna röka inomhus. Fy faen vad kläderna luktade illa.

Vad ska denna lille krabat heta?

Nio dagar gammal har han/hon öppnat ögonen. Ingen av de vuxna katterna kan man lita på eller gosa med men denna lilla krabat ska bli tam har jag bestämt. När jag igår morgon skulle ge katterna mat så slog Ida till med tassen precis när jag öppnade dörren. En klo fastnade i  dörrkanten. Ida skrek och för att få loss henne lade jag en matta över henne, för att undvika att bli riven, och slet till så hon kom loss.

Ju fler kockar desto sämre soppa

På bilden är det ju bara två kockar, Appe och grannen Evangelos men oj så många kockar som varje dag kommit hit och lämnat tips om hur man bygger en "carport". Ett herrans skrikande och gestikulerande att gör så och inte så. Nu är i alla fall taket på och om det är snyggt kan ju diskuteras. Det är inte lätt när man själv inte är kunnig så det är bara att acceptera att "byggmästaren" byggt efter bästa förmåga. Hade Lasse och Jan varit här så hade det nog sett annorlunda ut. Evangelos är så nervös inför "svenskarnas" ankomst, om bygget ska godkännas eller inte. I vilket fall som helst så fick jag, efter mycket tjabbande, bestämma att stolparna skulle målas svarta. De andra besserwissarna tyckte de skulle målas röda men både Appe och jag protesterade. Nu återstår en del småjobb, att måla väggen, städa undan allt skräp, bl a ett hundratal cigarrettfimpar, tvätta fönsterluckor och putsa fönster. Appe säger: Aldrig mer låter jag nån grek utföra jobb åt mig. Det som är jobbigt att bo i en liten by är att här har ju folk inte annat för sig om att skvallra, ljuga och prata skit. Så gott som alla i byn vet nu att Evangelos varit här och byggt en, som vi kallar det, carport. Spekulationerna är många om hur mycket Evangelos fick betalt för jobbet, hur mycket materialet kostade o s v. En säger så och en annan säger så. Enligt ryktena som nått oss så stämmer ingenting.

Nu har vi i alla fall plats att ställa vår bil under taket och kommande hyrbil får också plats. Dessutom ska vi där lägga parasoller, solstolar och andra grejer som vi har på altanen. Om jag sen lyckas få bort de där dj-a svalorna så blir det riktigt fint på altanen.