Byfest i Mikrokambos

Idag börjar byfesten här i Mikrokambos. Det regnade nästan hela natten och långt in på förmiddagen. Någon öppnade säcken och det kom kraftiga vindbyar under en timmas tid. Stolar och bord blåste omkull. Vinden avtog och det blev varmt fast det var molnigt.

Vi gick till parken där festligheterna hålls. Som vanligt är det femtielva marknadsstånd med leksaker till barn. Folk är inte kloka när det gäller att handla leksaker, plastiga skitgrejer som går sönder imorgon. Så gott som alla pojkar får ny k-pist eller laserpistol. Så ska vi aldrig göra, jag menar köpa massa skitsaker till våra barnbarn - eller köpa ballonger som nästan alltid ger sig iväg upp mot himlen medan barnet illvrålar och vill ha en ny ballong. Ikväll var det bara körsång. Körer från Ptolemaida och andra avlägsna platser. Det var bara sånger från mikra asia (mindre asien) och den sortens sång gillar vi inte för den skär i öronen. Jag glömde öronpropparna och ingen av oss gillar den sortens musik så vi gick till den lilla restaurangen i Parken och köpte souvlaki  i pitabröd och gick hem och åt i lugn och ro.

Nu sitter Appe bänkad i Ektorpssoffan och tittar på fotboll, nån cupmatch Olympiakos -Artromitos. Det är ganska lugnt i soffan för Olympiakos leder med 1-0 efter 43 minuters spel.

Ska leta på Svt play om det finns något kul att titta på.

Imorgon fortsätter byfesten med musik och dans men det är väl bara pontiaka-musik och det gillar vi inte.

Vilken lycka att Skype finns

För oss känns det väldigt viktigt att vi kan ringa via Skype. De senaste dagarna har vi kunnat prata och se våra barn och framförallt barnbarnet Leo. Efter att inte ha sett honom sedan den 9 april tycker vi att han vuxit mycket under denna tid. Vi kommer ju inte att se honom "live" förrän den 3 juli, då de kommer hit, och om han då känner igen oss vet vi inte. Han kan se oss varje dag på dataskärmen men hur mycket han förstår vet vi inte.

Förra veckan var alla ungdomarna samlade hos Marika och Fabbe och då ringde vi upp via Skype så vi också kunde se varandra. Längtar mycket efter dom.

Soluppgång den 26 april kl 07.00


Våren är på väg att övergå i sommar. Tror att vi snart kan äta frukost på altanen. Inomhus har temperaturen stigit till ca 18 grader om morgnarna men det är fortfarande bara omkring 15 ute. Idag var det 26 grader på eftermiddagen så både lunch och middag kunde förtäras på altanen.

Appe och Katina har satt tomat- och paprikaplantor idag. Blomsterfröer har vi sått och hoppas de snart sticker upp ur jorden.

Vi har inte behövt använda AC-värmen på flera dagar och jag tror vi får ställa om den till kyla om några veckor. Det ska bli ännu varmare under helgen har meteorologerna lovat. Att det ska bli bra väder i helgen passar utmärkt för  det ska bli byfest i tre dagar med musik, traditionell dans mm. Förmodar att det kommer att serveras både giro och souvlaki.