Julafton

Traditionsenligt träffades vi syskon med familjer på Skogslyckans kyrkogård, där vi tände ljus på våra föräldrars och lillflickans gravar. I år var det Ingrids och Jans (o)tur att ha julmiddag. För att ingen ska behöva laga all julmat själv så har vi knytkalas. Även Fabbes föräldrar och syster firar numera jul tillsammans med oss. Vi var sammanlagt 19 personer som trivdes runt matbordet. Det är många traditioner på julafton. Ett måste är att efter maten dricka kaffe, äta mandelmusslor med grädde och sylt, ett (eller två) glas punsch och skrapa trisslotter.  Vi köper fyra lotter per familj, fast Fabbe lurade sin pappa att köpa fyra lotter per person. Trots att vi hade 40 lotter vann vi bara sammanlagt 330 kr. För ett par år sedan vann vi 10.000. Nästa år blir det nog en storvinst. Frågan blir då: "Vem ska åka till TV-studion och skrapa"?
 
Som avslutning på julfirandet på Östregårdsgatan underhöll Hanna oss med sitt fina gitarrspelande. Vi saknade Fia och Max, som skulle komma senare på kvällen.
 
Andreas, Emelie och Celia åkte till Myrebroa, Fia och Micke åkte till Teleborg och övriga i vår familj åkte till Sandsbro.  
#1 - - Ingrid:

Hallå där! 19 personer? Vi var faktiskt 20! Glömde du den allra lilla minsta? Fy skäms farmor! Rätt om hon inte åt av maten så var hon med vid bordet.