Oväder på gång.

Ett oväder är på väg att dra över Mikrokambos. Av den anledningen stänger jag av dator och övriga elektroniska prylar för att det inte ska inträffa en katastrof. Förmodligen blir det inte en droppe regn. Hoppas jag blir inspirerad att skriva imorgon. Idag har jag rensat ut från garderober och lådor det som ska med tillbaka till Växjö. Hoppas vi kommer iväg i början på nästa vecka (om inget oförutsett inträffar). Den som har önskemål om något vi ska köpa med oss så låt mig veta det nu. Kina, jag har inte hitta Carinos kycklingkrydda, köpte en annan sort men vet inte om den är lika god. Det är varmt som tusan och vi längtar inte bara efter våra barn utan också efter svalare väder. Avundas de som går klädda i långbyxat och långärmat. Det är ju så att när det är varmt kan man inte klä av sig hur mycket som helst men om det är kallt kan man klä på sig vad som behövs. Καλό βράδυ και αύριο είναι καλό μήνα. God natt och imorgon önskar vi alla en bra månad. En bild från kyrkan Agia Paraskevi i byn Milochori, en otroligt vacker kyrka som vi besökte på väg från Vlasti. Vi tände ljus och Appe gjorde ett antal korstecken och pussade många ikoner i denna vackra kyrka. .

Världen är liten

Idag åkte vi hem från Vlasti. Imorgon kommer jag att berätta lite om släktträffen och lägga ut några bilder. Hade faktiskt en ovanligt trevlig vistelse i Vlasti. Skönt att komma ifrån värmen. Visserligen var där varmt på dagen men inatt var det bara 16 gr. Sköööönt. Här är det 32 grader nu kl 23.20 och nästan lika varmt inomhus. Får väl sova på Ektorpen inatt. Vi har ju bara AC i vardagsrummet. Nästa år kommer vi att investera i AC i båda sovrummen. Jo, vi åkte alltså hem vid middagstid idag. Strax innan Giannitsa stannade vi för rött vid ett trafikljus. En personbil stannade bredvid oss i andra filen. En kvinna i bilen vinkade och ropade något, Appe tryckte ner sidorutan och kvinnan tilltalade oss på svenska. Varifrån kommer ni? Från Växjö svarade Appe. Aha, vi är från Bromölla sa hon. Precis då blev det grönt ljus och samtidigt ropade Appe om hon kände Elias och Else. Visst gör vi det, ropade hon och efter ett hundratal meter stannade både de och Appe. Det visade sig alltså att familjen var nära bekanta med våra bekanta i Bromölla. Dessutom kände de till både Bengt och Anne-May. Efter att ha pratat en stund åkte vi vidare. I Halkidona stannade vi på en liten taverna för att äta. På uteserveringen satt en ensam mat och naturligtvis var Appe tvungen att prata lite med honom. Det visade sig att hans familj var från Vlasti och det blev mycket prat om gemensamma bekanta mm.

Hipp, hipp, hurra - grattis Micke

Många grattis skickar vi till Micke, som idag fyller 30. När vi kommer hem till Växjö inom kort har vi mycket att fira. Inte bara Mickes födelsedag utan också Emelie, som fyllde 31 den 25 juli och framförallt Appe, som fyllde 70 den 17 juli. Sen fyller Leo 1 år den 21 aug, Ingrid fyller den 27 aug så då är hon lika ung som jag igen. Under tiden vi varit borta har också Marika fyllt år så det många födelsedagar att fira. Säkert är det fler i bekantskapskretsen som fyllt år under vår bortavaro. Grattis tlll dom också. Ingen glömd. Vi har varit här tre och en halv månad (det räcker nog för i år känner vi).