Ingas supergoda laxpaj

Här är det utlovade receptet, en supergod laxpaj.
 
Pajdeg, som inte behöver förgräddas
150 gr smör
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
 
150 gr laxfilé  (om den är frusen måste den tinas)
1 skivad tomat
1 hackad paprika av valfri färg
1 dm strimlad purjulök
Broccoli i små buketter (om den är frusen måste den också tinas först)
 
 

Äggstanning
4 ägg
5 dl grädde (vispgrädde blir bäst)
salt och peppar
 
150 gr riven ost (hälften på pajbottnen och hälften ovanpå)
 
200 gr cirka 30 minuter eller tills pajen stannat och fått färg.

Alltid något att fira

 
 Idag firar vi att det är 33 år sedan vi gifte oss i Skogslyckans kyrka. Inte mycket att fira men vi tyckte, eller i alla fall jag, tyckte vi kunde äta lite extra gott ikväll. Menyn bestod av: Svampsoppa á la Georgios till förrätt, Ingas laxpaj med sallad till huvudrätt och pannakotta med bär till dessert. Mycket gott. Ingas laxpaj-recept lämnar jag imorgon.