Skönt med lite svalare dagar

 Nu har hösten gjort sitt intåg även här i södern. Det ljusnar inte förrän vid 6.30-tiden och mörknar redan strax efter 8 på kvällen. Igår uppgick kvicksilvret till omkring 30 grader. Nätterna är också svalare så både AC och fläktar står stilla. Med fönsterna på vid gavel i alla rum blir det en behaglig genomströmning av sval luft. Idag vid frukosttid (kl 7) var det "bara" 22 grader. Den otroligt vackra soluppgången ser vi varje morgon. Från vår uteplats ser vi solen gå upp bakom kullen mot kyrkogården. 
 
Vi hade önskat att kvicksilvret skulle fortsätta sjunka men tyvärr, så här ser prognosen ut för några dagar framåt.
 
 
Att jämföra med ....
 
 

Trevligt besök från Alvesta/Hanioti

Igår hade vi trevligt besök av Janne och Eleni. Tyvärr ett kort besök eftersom de skulle köra till Kavalla. Jag hade planerat en grillkväll men det blev bara en enkel fika. Deras hemvist här i Grekland är Hanioti, en stor turistort på Kassandrahalvön, första Chalkidiki-benet. De körde härifrån vid 7-tiden på kvällen och jag hoppas de hann se en del av den vackra vägen vid Volvi-sjöarna innan mörkret föll.
 
 
Vi önskar dem välkomna tillbaka.
 

Ovanlig meny

Igår kväll besökte vi Restaurang Ladókolla i Kilkis. Vi har börjat tröttna på grillat kött och denna restaurang har en annan meny. Vi beställde ouzo med mezé, deras specialité. Maten serverades på papper. Vi hade mycket trevlig och maten var både god och billig. Vi var sju personer och notan gick på 47 euro, inkl ouzo, tsiporo, öl och vatten.
 
 
Olika sallader, bläckfisk, saganaki, oliver, pepperoni, lakerda m m.