Ikväll är det dags igen

för ännu en delfinal i Melodifestivalen, denna gång i Skellefteå. Jag tycker lite si och så om detta program men brukar lyssna på melodierna och ibland är det, enligt mitt tycke, nån riktigt bra låt. Förra veckan tyckte jag Louise Hoffstens låt var bäst. Kanske beror det på min höga ålder att jag bättre gillar lugna ballader. Vi får se hur det blir ikväll. En uppmaning till er som vill "skrota skiten" och klagar på både programledare och hela produktionen: Titta inte på SVT 1 ikväll mellan 20.00-21.30.  Vi är lyckligt lottade som bor i ett fritt land där vi har möjligheten att själv välja vad vi vill se. De flesta av oss har mer än en kanal.
 
Istället för att se på TV kan man ju läsa en trevlig bok. Just nu läser jag Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist. Mycket underhållande att läsa hennes böcker. Jag har tidigare läst Potensgivarna och snart väntar Kaffe med musik.
 
En trevlig helg önskar jag er alla.
 

Svenskt eller italienskt ??

Måste erkänna att jag är dålig på att kontrollera ursprungsland på de varor jag handlar. Brukar tänka, att jag ska ju inte prata med varorna så det kvittar varifrån de kommer.
 
Jag blev via mail tillfrågad om jag ville delta i en marknadsundersökning om pasta. Det skulle bara ta cirka fem minuter att svara på frågorna. Det gällde huvudsakligen om vilket fabrikat av pasta jag brukar köpa. På så gott som alla frågor svarade jag "Barilla" för det är den pasta jag tycker mest om, det gäller såväl spagetti som lasagneplattor.
 
Sista frågan var "vet du varifrån din pasta kommer"? Svar: Nej. Tittade på en spegettiförpackning jag hade i skåpet och blev något förvånad. Tillverkad i  --- Grekland.  Fast för min del gjorde det ju inget för jag talar och förstår grekiska språket ganska bra.
 

Lite vardagslyx

En dag i förra veckan fick våra döttrar för sig att de skulle bjuda ut mig på såväl mat som bio.
 
Vi gick först till La Castellina, en restaurang som är belägen mitt i centrala Växjö. Namnet La Castellina härrör från den medeltida vingården i byn Castellina. Byn är belägen i vackra Toscana. Naturligtvis skulle vi äta pasta och bestämde oss för "Pasta pollo", en mycket god rätt, som tyvärr är något färglös p g a ingredienserna.
 
 
Marika och Fia hade bestämt att vi skulle se filmen Le Misérable, en musikal skriven av Claude-Michel Schönberg och Alain Boublil. Filmen är baserad  på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn och handlar om krossade drömmar och olycklig kärlek. Filmen var väääääldigt lång, 2 timmar och 40 minuter. Fin musik, bra skådespelare men jag hade föredragit en film med mer tal. Alla repliker sjöngs så det var mer som en opera.  Jag tyckte den var bra men som sagt väldigt lång. Marika började titta på klockan redan efter 1,5 timmar och Fia fick ett hysteriskt skrattanfall mitt i det sorgliga slutet av filmen.