Årets första gäster

Så var det dags för årets första gäster från Växjö. Kina, Uffe, Max och Fia kom till oss i fredags. De flög med SAS direktflyg från Köpenhamn till Saloniki. Bekvämt att slippa mellanlandning och byte. Trots det så landade de i Saloniki utan sitt bagage. En av väskorna hade tydligen åkt till Athen och en annan till Munchen. De spårades och skickades till Saloniki. Väskorna kunde hämtas på lördagen på busstationen i Kilkis. Bra service tycker jag. För många år sedan saknades en väska för oss och vi tvingades köra till flygplatsen och hämta den. Betydligt längre resa. Eftersom vi skulle till marknaden i Kilkis så var det ingen extra biltur.
 
Trots att vi periodvis i så många år bott i Mikrokampos så har vi först nu varit och tittat på djuren i inhägnaden vid byns infart. Vi insåg hur nära det var att den stora branden för nån vecka sedan skulle spridas till parken. Kan föreställa mig att djuren blev frustrerade av att det brann så nära dem. Ganska många djurarter trivs tillsammans i inhägnaden. Hjortar, lamadjur, påfåglar, ponnyhästar, getter, höns m fl djur finns där. Djuren var väldigt nyfikna och kom fram till oss vid staketet. Vi passade oss noga och höll ett visst avstånd till lamadjuren för att inte träffas av en spottloska.
 
 
 
 
Vår gäster har idag kört till Afitos på Halkidiki för att koppla av på ett fint hotell i sex dagar. De har redan hunnit besöka Meteora, en plats jag gärna vill åka till. Kina visade fantastiska fotografier från ett kloster, beläget högt upp på en av de mäktiga klipporna.
 
 
Grillkväll hos oss. Mörka moln i horisonten gjorde att vi satt under carporttaket och åt. Som vanligt kom det bara två droppar.