Midsommarfirande

Midsommarhelgen har passerat och dagarna kommer långsamt att bli kortare. Med vädret har det varit lite si och så, ömsom sol, ömsom regn. Jag har ingen regnmätare i år så jag vet inte hur många mm det har kommit men ett par rejäla skyfall har det varit. Temperaturen har inte varit så hög som meteorologerna förutspått utan hållit sig mellan 28-30 grader.
 
Midsommarafton bjöd på ett härligt väder i vår by men bara några kilometer härifrån hade det regnat. Traditionellt åt vi sill och potatis med tillbehör vid lunchtid. Svenska nubbar hade vi köpt på Stena-färjan. Gräddfil finns inte i vår lilla bybutik men jag blandade yoghurt och grädde. Det blev riktigt gott. Sillen hade jag med mig. En bordsflagga och midsommarstång prydde också bordet.  Appe gjorde en krans av olivkvistar och blommor.
 
 
 
 
På kvällen körde vi till Kilkis och sammanträffade med våra vänner. På tavernan Doris, några kilometer utanför Kilkis, åt vi en mycket god middag bestående av flera olika rätter. Som vanligt beställde vi för mycket så det blev många doggybags till våra djur.  Georgios gjorde fina kransar av kvistar från träden utanför tavernan.
 
 
Imorgon är det en stor dag. Då ska vi köra till Thessaloniki Airport och hämta Marika, Fabbe och Leo. De ska vara här i två veckor och naturligtvis hoppas vi det blir varmt och soligt. Får hoppas meteorologerna har rätt i sina prognoser för kommande vecka. Vi säger redan nu: VÄLKOMNA TILL GREKLAND.

Byter design på bloggen

Fick en idé att byta design på bloggen. Jag är inte så kunnig som jag önskar att jag var så jag köper en färdig sådan. Får se om jag (och ni som läser) trivs med den.

Åter i vårt andra hemland

Vi har nu varit här i byn i mer än två veckor och börjar så smått komma igång med det grekiska livet. Huset var som vanligt välstädat och fint när vi kom. Katina har gjort ett gigantiskt jobb både inne och ute i trädgården.
 
Resan gick bra trots missöde med bilen. Men nu är det glömt och bilen hämtade vi hem redan fem dagar efter vi bärgats till verkstad. Det var dock en liten utflykt på 70 mil tur och retur att hämta bilen. Eftersom vi har ett mycket bra försäkringsbolag och merförsäkring på bilen så fick vi utan problem ut ersättning för bärgning, hyrbil, bensin- och vägavgiftskostnader t o m utan kvitto. Internet är inkopplat sedan mer än en vecka så nu kan vi prata med och se barn och barnbarn så ofta vi vill.
 
På en parkeringsplats i Italien kände jag mig tvungen att fotografera denna långtradare, som stannats för natten. Chauffören låg säkert i hytten och tittade på nåt trevligt på TV via parabolantenn.
 
Som sagt, nu flyter livet på som vanligt. Vi har träffat våra bästa grek/svenska familjer Katakalidis och Efstratiadis i Kilkis och vi har bestämt att vi ska fira midsommarafton tillsammans på en taverna i närheten av Kilkis. Cafeterierna i Kilkis växer upp som svampar i varje kvarter och det finns oftast inga lediga bord om man skulle vilja fika. Naturligtvis finns det folk som har det mycket svårt i den ekonomiska krisen men de människorna syns inte ute. Än har vi inte haft några problem med att hämta pengar i bankomater varken i Igoumenitsa eller i Kilkis. Har heller inte hört någon som haft de problem som beskrivs av bankerna i Sverige. Dessutom har vi tankat och betalat med kort.
 
 
Och Agnetas Amaryllis blommar som vanligt.