I väntan på Let´s dance

Ikväll kurar vi skymning inomhus. Det duggregnar och det är fuktigt och kallt ute. Visserligen är det ca 20 grader varmt men det känns kyligt.
 
 Jag väntar på Let´s dance medan maken zappar mellan alla kanaler på TV:n. Jag lyckades inte starta TV4play men får försöka senare. Ska väl i alla fall lyckas se en del av programmet.
 
Sommarvärmen har ännu inte infunnit sig. Morgnarna är kalla och eftersom vi äter frukost vid 7-tiden så är det fortfarande för kallt att äta på altanen -- men snart. Ofta har det varit kallt om nätterna och då är det väldigt dimmigt så tidigt på morgonen. Knappt solen bryter igenom dimman.
 
För övrigt har vi det lugnt här i byn. I övriga landet är det kaos. I flyktinglägret i Idomeni råder fullt krig mellan de boende och polisen. Förmodar att det inte är syriska familjer som anlägger bränder och kastar sten på polisen. Man kan undra hur detta ska sluta -- om det finns nåt slut. Alla tycks vara missnöjda men vad finns det för val?
 
I så gott som alla TV-program pratas det bara om kommande skattehöjningar. Cigarretter, öl, vin, kaffe, bränsle (bensin, diesel och eldningsolja) och många basvaror kommer att höjas kraftigt. Dessutom kommer vi att få betala en annan  fastighetsskatt, som dock ännu inte är fastställd. Det ska också bli en kraftig höjning av bilskatten. Det är ju "vanligt" folk som drabbas av detta, de som har så låg inkomst att de knappt klarar att leva ett normalt liv. För att inte tala om alla arbetslösa. Samtidigt är det på förslag att såväl män som kvinnor i statlig tjänst ska gå i pension vid 50 års ålder. Förut har det bara varit kvinnor som fått så tidig pension men nu ska det gälla även män. Hur rättvist är det?
 
Imorgon ska vi, om vädret tillåter, köra till Kilkis och handla på marknaden.
 
 
 
Vi saknar våra svensk/grekiska vänner Else och Ilias och Georgios och Fili. Vår förhoppning är att det inte dröjer allt för länge innan vi ses. Tänker mest på vännen Georgios, som kanske inte kan komma hit p g a sviktande hälsa.
 
Trevlig helg på er alla!!