Påskfirande mm

Påsken är firad, Fia med familj har rest tillbaka till Sverige och huset känns lite tomt igen. Nästa gäster väntas inte förrän den 4 juli, väldigt lång väntan.
 
Vi kom alltså hit den 19 april efter att ha kört 212 mil. Båtresan från Trelleborg till Rostock var lugn men vi var mycket besvikna på Stenaline. Vi hade en jättefin hytt, typ de luxe, med dubbelsäng, stor platt-TV på väggen och en liten soffgrupp. Färjan avgick 00.30 och skulle vara i Rostock kl 08.30. Tiden passade oss utmärkt, vi skulle hinna äta frukost i lugn och ro och handla i butiken. Väldigt förvånade väcktes vi 05.15 med uppgift att färjan skulle vara iland om ca 1 timma. Måste vara fel tänkte vi och låg kvar en stund till i hytten. Såg i fönstret att vi var nära land så vi hann varken äta frukost eller handla i butiken. Jag har skrivit till Stenaline och klagat. Får se om det kommer nån förklaring.
 
Påsken firades i dagarna tre med kyrkobesök och lammgrillning. Vi hade tur med vädret. Det var soligt och varmt när "vi" grillade. Elden gjordes upp vid halv åttatiden och framåt nio var det lagom glöd för att börja grilla. Det tog nog ca fem timmar innan lammet ansågs vara klart. Under tiden åt vi massa smårätter och drack lite ouzo. Folk kom och gick och alla önskade varandra glad påsk.
 
Det var ca 15 personer som åt av lammet. Vi var några stycken, ni kan räkna ut vilka, som inte åt lammkött. Vi åt oxfilé istället. Fia satt inne hela eftermiddagen med Nicholas, som plötsigt blev gnällig och fick feber. Kindtänder på gång och han sov i Fias famn i fem timmar. Daniella däremot var ute från kl halv åtta till sena eftermiddagen.
 
Följande dagar hade vi lite otur med vädret. Det blåste och regnade lite ibland men vissa tider kunde vi vara ute i solen. Tror ändå att Fia och Micke var nöjda med att få uppleva påskfirandet. De  hann också tillsammans med Anneta åka till stora outletbutikera i Saloniki, där de lyckades handla massa kläder till bra priser både till sig själva och till barnen. Vi avslutade deras semester i Kilkis, där vi var på Jumbo, en stor leksaksbutik, och åt gott på en taverna.