Byfest i Mikrokambos

Idag börjar byfesten här i Mikrokambos. Det regnade nästan hela natten och långt in på förmiddagen. Någon öppnade säcken och det kom kraftiga vindbyar under en timmas tid. Stolar och bord blåste omkull. Vinden avtog och det blev varmt fast det var molnigt.

Vi gick till parken där festligheterna hålls. Som vanligt är det femtielva marknadsstånd med leksaker till barn. Folk är inte kloka när det gäller att handla leksaker, plastiga skitgrejer som går sönder imorgon. Så gott som alla pojkar får ny k-pist eller laserpistol. Så ska vi aldrig göra, jag menar köpa massa skitsaker till våra barnbarn - eller köpa ballonger som nästan alltid ger sig iväg upp mot himlen medan barnet illvrålar och vill ha en ny ballong. Ikväll var det bara körsång. Körer från Ptolemaida och andra avlägsna platser. Det var bara sånger från mikra asia (mindre asien) och den sortens sång gillar vi inte för den skär i öronen. Jag glömde öronpropparna och ingen av oss gillar den sortens musik så vi gick till den lilla restaurangen i Parken och köpte souvlaki  i pitabröd och gick hem och åt i lugn och ro.

Nu sitter Appe bänkad i Ektorpssoffan och tittar på fotboll, nån cupmatch Olympiakos -Artromitos. Det är ganska lugnt i soffan för Olympiakos leder med 1-0 efter 43 minuters spel.

Ska leta på Svt play om det finns något kul att titta på.

Imorgon fortsätter byfesten med musik och dans men det är väl bara pontiaka-musik och det gillar vi inte.