Flyr från värmen ett par dagar

Denna veckan har det varit lite för varmt. Vi har vistats inomhus några timmar mitt på dagen. För att fördriva tiden har vi tittat på SVTplay och bl a sett ett par avsnitt av en serie som Kina rekommenderade, Historieätarna. Ett program som jag tycker alla ungdomar borde se för att få en liten uppfattning om hur det var "förr i tiden". Tittade på avsnitten som handlar om 20- och 70-talen. Finns fler program som vi ska titta på när vädret tvingar oss att vara inne.
 
För att fly undan den värsta värmen i helgen åker vi imorgon till "den vackraste byn", Vlasti alltså. Imorgon firas helgonet Agios Panteleimonas. På över 2000 meters höjd finns ett litet kloster och en kyrka, dit folk vallfärdar denna dag. Många, mestadels män, rider dit på slingrande bergsstigar. Hästarna är vackert dekorerade. Vi är bekväma och kör bil upp till kyrkan. Det är oftast så mycket folk där att man knappt kan ta sig fram. Kanske vi inte kör upp till kyrkan imorgon utan väljer att stanna nere i byn och deltaga i firandet när ryttarna kommer tillbaka. Vi har lyckats hyra rum på ett av de hotell som fortfarande är öppna. Två hotell har av olika anledningar stängt. Rykten säger att de stängts av personliga skäl, inte p g a krisen.
 
På söndag är det den årliga Mitroulis-träffen för sjunde gången. Lite annorlunda upplägg i år p g a att många i släkten har avlidit under den gångna året. Närmaste familjen till den avlidne bör inte deltaga i några festligheter. Av den anledningen kommer nog släktträffen inte att bli så välbesökt.
 
På måndag återvänder vi till värmen igen. Då börjar vi nedräkningen på allvar. På onsdag kommer de efterlängtade. I alla fall sex av dom. De övriga, lika efterlängtade, kommer den 4 september.
 
I veckan firas flera namnsdagar, Christina, Jakob, Jesper och Marta.  Igår fyllde Emelie år och imorgon fyller Micke. Grattis till er alla.
 
Troligen kommer jag att vara utan internet under vistelsen i Vlasti. Hur ska jag klara det?