Äntligen har vi kommit till skott

Äntligen har vi, eller rättare sagt ett par av byns hantverkare, gjort de förändringar i huset som vi i flera år har pratat om. Utrymmet i duschen har varit så litet att man knappt kunnat vända sig men det är nu åtgärdat och är betydligt större. Jannis behövde en liten slägga för att få loss den gamla muren i duschen och snabbt gjorde han en ny, större men lägre "mur", som han klädde med klinkers.
 
Det förra "duschkaret"
 
Betydligt större utrymme i duschen. Duschdraperiet jag hängt upp förhindrar att vattnet rinner ut på golvet.
 
 
Jannis får en välförtjänt fikapaus. Efter denna paus monterade han också en ny kran i diskbänken. Den förra kranen hade helt kalkat igen och vattnet sprutade på alla håll.
 
Vi hade sedan hjälp av en snickare, Nicko, som ändrade toadörren så att den nu öppnas utåt. Tidigare öppnades dörren inåt och tog alldeles för stor plats. Nu finns där plats för ytterligare ett skåp, vilket behövs när vi får besök av barn och barnbarn (och övriga gäster).
 
För att våra gäster ska må bra i värmen kommer vi att installera två AC, en i varje sovrum. Beställningen är gjord men när hantverkarna kommer står skrivet i stjärnorna. Får hoppas att det kommer att ske kommande vecka. Vi har AC i vardagsrummet men den täcker inte hela huset. Det har ännu inte varit så varmt att behövt använda den men nu har sommarmånaden börjat så snart är det nog dags.
#1 - - Fia:

Blev jättebra!