Så var det pingst också

I Grekland firar man inte midsommar men idag, måndag, är det annandag pingst (tror jag). Det är helgdag i alla fall. Det är ju som i Sverige Johannes Döparens dag. Jag är dåligt uppdaterad på de kristna högtiderna här i Grekland. De flesta var lediga från sina jobb och affärer var stängda.
 
I lördags, alltså svensk midsommardag och grekisk pingstafton, var vi hos Sackis och handlade mat inför helgen. Köpte bl a oxfilé, som jag stekte på kvällen. Gudagott, man hörde änglarna sjunga. Till filé hade jag gjort en potatisgratäng med vitlök och SVENSK ARLA GRÄDDE.  När i åkte från Sverige hade jag köpt grädde från Maxi. En förpackning med bäst före datum 13 maj 2013 hade jag kvar. Förpackningen var oöppnad och, tro mig eller ej, den smakade som den ska. Absolut ingen "bismak". Väldigt konstigt. Var beredd på att baka kringlor på grädden men det blev en ljuvligt god potatisgratäng och idag (måndag) gjorde jag vaniljpannacotta till efterrätt.
 
 
I vårt tycke mycket fin oxfilé. Pris på dessa köttbitar 8.50 €. Inte mycket för oss, som räknar i svenska kronor, men för inhemska befolkningen är det ganska dyrt.
 
 
Jag har faktiskt skickat ett mail till Arla och berättat att grädden med bäst före datum 080513 var helt perfekt 220613. Det är bra att smaka på en produkt med utgånget datum istället för att bara kasta den i soporna.
 
Imorgon är det vanlig tisdag och då ska vi på tur till Kordelio och Saloniki för att uträtta en del ärenden inför den stora dagen på söndag, Appes namnsdag och framför allt det stora barndopet.