Grekiskt påskfirande

Vi åkte alltså mot Grekland den 29 april på kvällen. Nattfärjan Trelleborg - Rostock sen raka vägen till Trieste via Munchen o Villach. Vi fram framme i Trieste redan kl 22 på kvällen så vi fick vänta några timmar på Cruise Europa, som avgick kl 06.30. Restaurangerna, butikerna och övriga utrymmen på båten är väldigt fina men hytterna mycket slitna. Vi hade klart bättre hytt på "Skåne", som förde oss till Rostock.
 
Cruise Europa tillhör Minoan Line, som förra årets köptes upp av Grimaldi Group, ett italienskt färjebolag. Resan tog 28 timmar eftersom man först gick till Ancona och hämtade upp väldigt många passagerare. På återresan tänkter vi köra av i Ancona. Det är bara 26 mil längre att köra därifrån än från Trieste. Utan sällskap är det inte så jättekul med så många timmar ombord.
 
Då vi på eftermiddagen den 2  maj kom fram till byn hade vi kört 191 mil, en resan man inte vill göra om denna veckan precis.
 
Påskfirandet gick lugnt tillväga eftersom vi har sorg i familjen. Traditionella kyrkobesök på fredagen och lördagen. Ingen lammgrillning på påskdagen med Katina grillade lammkött i ugnen och det blev mycket gott.
 
Georgios har namnsdag den 23 april men eftersom den dagen var mitt i påskförberedelserna så firades dagen inte förrän på annandagen. På tisdagen efter påsk, alltså den 7 maj, firades 1 maj eftersom det var långa onsdag den 1 maj. Här flyttar man firande av högtider hur som helst. Många fick därmed en extra fridag.