Mikrokampos - Växjö

 
Skogsbrand??? Nej, solnedgång på väg mot Igoumenitsa.
 
Så var vi då tillbaka i vårt andra (eller första) hemland. En väldigt lång resa denna gång, närmare bestämt 235.2 mil från dörr till dörr. Från Igoumenitsa åkte vi vid midnatt med färjan Europa Link, den sämsta färja vi någonsin åkt med. Vi lyckades ändra biljetten så destinationen blev Ancona. Vi är så besvikna på Minoan Line, som alltid haft bra båtar. Sedan ett par år tillbaka har Minoan gått ihop med Grimaldi, ett italienskt rederi. Denna färja är inhyrd från Finland och har tidigare trafikerat Sverige-Finland. Hytten var godkänd, skapliga sängar och faktiskt första gången vi hade TV i hytten. Dock fanns där bara en italiensk kanal utan ljud, kanske för att inte störa grannarna.
 
Det gungade rejält på natten, så vi hade svårt att sova. Steg upp redan kl 7 och tänkte gå runt på båten och titta i skyltfönster mm. Vad fann vi, jo en himla massa folk som sov på stolar, soffor och golv. Man fick kliva över människorna, mest turkar och italienare, för att inte trampa på dom. Två barer fanns på båten men stolar och soffor var upptagna av sovande passagerare. Vissa sov på en  stol och hade armarna på en framförvarande stol. Det fanns ingenstans att sitta inomhus och på däck blåste det storm. Det fanns en restaurang, där vi åt frukost och senare på dagen även lunch. Klockan 17 skulle vi vara iland i Ancona. Klockan 19 äntrade vi fast mark i hamnen efter att ha väntat två timmar på att komma ut från båten. En sån röra. Fordon, som skulle åka vidare till Trieste, blockerade utfartsvägarna. Inte förrän ett antal fordon flyttats kunde vi köra iland.
 
Sovande passagerare.
 
En extra lång tur blev det eftersom jag lyckades lura Appe att svänga en avfart för tidigt utanför Bologna. Litade inte riktigt på GPS:n. Efter lång körning kom vi äntligen ut på autostradan vid Trento. Sen var det raka spåret norrut. Väldigt många stau i Tyskland. Fick också klart för oss att färjan Rostock - Trellebort inte avgick förrän 22.45, varför vi istället åkte Rostock-Gredser kl 17.45. Trots lite regn och väldigt mycket trafik kom vi till Sverige via Öresundsbron. Vilade flera gånger under vägen sista stoppet blev vid Sven Dufva, där vi sov i bilen i en timma. Klockan 02 var vi på Ringmursvägen och då plötsligt blev vi riktigt pigga och packade ur bilen innan vi gick och lade oss.
 
En sak är klar, nästa gång vi ska åka måste vi ha klart för oss vilken färja vi ska åka med till och från Igoumenitsa. Aldrig mer Europa Link.