Snart två månader i Grekland

Idag har vi varit här i Grekland i åtta veckor och planerar att vara här i ytterligare 10 veckor. Vi fördriver tiden med sånt som vi tycker om att göra. Fia med familj var här i 18 dagar och i tisdags fick vi besök av Jenny, Klas, Julia och Albin. De stannade tyvärr bara en natt, varefter de åkte till Kalampaka, en plats som jag alltid velat besöka. Får se om det blir en tripp dit denna sommar.
 
På tisdag kommer Marika, Fabbe och Leo men de stannar bara 10 dagar. Då gäller det att få ut så mycket som möjlig på dessa dagar. Vi har bokat hotell vid Paralia Ofrinio två dagar. Vi kommer säkert att åka till poolen vid hotel Kornilius de dagar vi inte har planerat något speciellt. Trist att inte Andreas, Emelie och Celia kommer hit detta året. Jenny och Klas kommer tillbaka till oss den 20 juli för att tillbringa sista dagarna av semestern här i byn. Det är ju helt annorlunda att komma till en liten by utan turister och se hur befolkningen lever i verkligheten, ett helt annat liv än det man upplever på ett turistställe. Här är det lugnt och tyst, förutom grannens tupp som väcker oss vid 4-tiden på morgnarna. Att Marika och Fabbe också är här då kommer säkert bara att göra det roligare. Ju fler man är ju trevligare är det.
 
Vi promenerade till "slaktaren" häromdagen och då passerade vi två storkbon. Eftersom jag hade telefonen med mig passade jag på att ta ett par bilder på storkfamiljen, där ungarna redan är flygfärdiga.
 
Imorgon kväll ska vi träffa Marta, Kjell, Sofia och Popi och hoppas vi får en trevlig kväll med god mat hos Lampi. Kanske kommer det fler av våra grek/svenska vänner dit.
 
Vi ser också fram emot att Synnöve och Dimitri kommer till Pedino, en by bara någon mil från oss, nästa vecka. Hoppas vi kommer att träffa dem flera gånger under den månad de ska vara i Grekland.