Resan till Grekland och påskfirande i maj

Årets resa till Grekland var tröttsam, mycket beroende på den långvariga infektionen vi båda hade i kroppen. Det var mycket lugn överfart både till Rostock och till Igoumenitsa. Det var väldigt många bilar och passagerare på Cruise Europa, som tog oss till Grekland, en 18 timmar lång resa.
 
 
Redan på fredagen körde vi till Kilkis för att fixa alla papper för inkoppling av telefon och internet. Efter en vecka fungerade båda. Vi har redan ett par gånger träffat våra svensk/grekiska vänner, Fili och Georgios, Else och Ilias. Faktiskt är det så att vi träffas oftare här i Grekland än vi gör i Sverige.
 
 

Katina tyckte vi skulle fira påsk eftersom vi inte var här i april. Traditionsenligt åt vi mageritsa, en rätt
bestående av spenat, purjulök, lever och andra inälvor från lamm. Det är mycket godare än det låter särskilt om man gillar lever. Katina hade färgat ägg vackert röda och gjort en av Annetas favoriter, galatopita.
 
 
 
Idag har Appe och Katina kört till sin hemby i bergen så jag har hela dagen för mig själv. Planerar att baka bullar och sen ska jag bara lata mig och läsa i en bok jag lånat på e-biblioteket. Den är så bra att jag knappt inte vill lägga den ifrån mig. Mycket lätt att läsa på iPaden och så skönt att slippa ta med sig böcker. Kan varmt rekommendera denna bok.