Hemresan

I 25-gradig värme och strålande sol lämnade vi vårt sommarparadis för att köra den långa vägen till Sverige.
 
Det är en mycket vacker väg till Igoumenitsa,  346 km närmare bestämt, från Mikrokampos,  en motorväg med mycket höga berg och massor av tunnlar, vägavgift sammanlagt 9.20 €.
 
Denna varningstavla finns på några platser. Ingen älgvarning men varning för björn. Viltstaket finns uppsatt en lång sträcka utmed vägen. Vi såg tyvärr inte en skymt av någon björn.
 
 
 

Cruise Europa, en av Minoan Lines finaste färjor, förde oss över Joniska och Adriatiska haven. Havet låg nästan spegelblankt och knappt en krusning märktes under hela resan från Igoumenitsa till Ancona, en resa som tog 18 timmar.
 
 
Två plasthinkar var placerade på golvet framför receptionen p g a nån liten vattenläcka.
 
Vi anlände till Ancona på lördagseftermiddagen och körde sedan via Brennerpasset, där det bara var några plusgrader, genom Österrike och Tyskland.
 
 
Vi åkte färjan från Sassnitz till Trelleborg på söndagseftermiddagen. Även på Östersjön var det lugnt och vi ankom till Trelleborg kl 20.30. För att slippa den tråkiga vägen via Älmhult, en väg som har hastighetsbegränsningar var femte kilometer (nästan i alla fall) valde vi att köra via Helsingborg och vidare E 4 och 25:an till Växjö. Gps-kvinnan lurade oss och vi kom på fel väg utanför Helsingborg men hittade ganska snabbt rätt och vi kom till Växjö strax efter midnatt så efter att ha kört 2340 km var vi hemma igen.
 
Ja, då är vi tillbaka i vardagen. Våra älskade barn med familjer har varit hos oss varje dag efter det vi kom hem.
Gräset var klippt, alla lampor inomhus och ytterbelysningen var tänd så vi kände oss riktigt välkomna hem. I kylskåpet fanns allt till en god frukost. Dessutom stod denna blombukett på köksbordet.
 
 
Nu är livet som vanligt igen men ve och fasa, jag glömde mina kokböcker och många "personliga recept" i Mikrokampos . Hur ska jag nu kunna baka Ilias´ pizza, göra Ritas biffar och koka Georgios´ svampsoppa?