Fest i vår by och marknadsdagar i Kilkis

I dagarna två var det fest i vår by. I parken kunde man äta och dricka och se flera dansgrupper uppträda. Även dansgruppen från vår by visade upp sitt kunnande. Ljudnivån denna kväll var acceptabel.
 
Fotograf: Ingrid
 
Syskonen åkte på måndagen på egen utflykt, bl a till Vlasti, Meteora och Paralia Olympic.

På fredagen åkte vi till Kilkis för att besöka de årligen återkommande marknadsdagarna. Väldigt mycket folk trängdes mellan marknadsstånden.  Jag köpte bara en klocka, ett armbandsur med svart armband och diamanter runt hela urtavlan. Mycket tjusig och priset var ännu bättre, 3 euro. Och den fungerar fortfarande fyra dagar efter köpet. Röken från souvlakigrillarna låg som en dimma över området. Här kunde man inte se något av den grekiska krisen. Tavernor och tillfälliga matställen var fullbelagda.Vi åt hos Lampi. Maten var god men man kunde inte njuta riktigt p g a högljudd musik från alla håll. Man kunde inte ens prata med varandra utan att skrika. Njuta kunde vi dock av cappuccinon och glassen vi åt på Platia Irini, där det var lugnt i den behagliga kvällsluften.
 
Två veckor går fort och på lördagseftermiddagen sa vi adjö till våra gäster och vi blev åter ensamma i huset. Nu har vi börjat rensa i trädgården, plocka undan det som ska förvaras inomhus under vintern och förbereda vår hemresa. Som vanligt är det en del som ska handlas och det är hög tid att lämna in önskelista (gäller enbart familjen). Hemlängtan har infunnit sig och en av oss hade gärna åkt imorgon. Jag säger inte vem det är men det är inte jag.