Fortsättning på tredagarsutflykten

Från Naussa fortsatte vi färden mot Vergina, en mindre stad i närheten av Veria. Den moderna staden Vergina grundades 1922 men stora utgrävningar har visat att detta var platsen för den antika staden Aigai, en gång huvudstad i det antika kungariket Makedonien.1977 hittades en större grav och vissa arkeologer och forskare hävdade att det var Filip II:s grav. Filip, som var far till Alexander den store, mördades i staden 336 f kr. På platsen för utgrävningarna finns museum. Appe och Ilias gick in på området medan Else och jag gick till en cafeteria. Av förklarliga skäl gick vi inte med, det var nämligen en plågsamt pressande värme.
Efter någon timma fortsatte vi resan mot Katerini. Det var ingen trevlig resa, AC:n i bilen funkade inte så vi tvingades köra med sidorutorna nedvevade. Det kändes ungefär som att någon blåste i ansiktet med en fön på högsta värme. Vi hyrde in oss på ett hotell i Paralia Katerini. Hotellet låg precis vid havet och vi gjorde misstaget att boka varsitt rum med havsutsikt utan att titta på rummen. Själva hotellet såg jättefint ut och vi fick rum intill varandra.  Kylskåpet i vårt rum var totalt igenmöglat. Receptionspersonal kom och bytte ut det. När vi skulle starta AC:n fungerade den inte. Personal kom upp igen men lyckades inte få igång den. Packa ihop grejerna och byta rum. Där fungerade AC:n men toan och duschen var under all kritik. Dessutom fungerade inte TV:n. Okey tänkte vi, en natt får vi väl stå ut. 60 € med frukost kostade det, inte värt en tia. Havet var inte heller det bästa, massor av sjögräs, grumligt vatten och massor av fimpar bland solstolarna.
Efter ett dopp i det usla havet gick vi och strosade runt i butikerna och trängdes med turistmassorna. Vi åt på en taverna vid havet och avslutade kvällen med en flaska vin sittande på strandstolar vid strandkanten, lyssnande till vågskvalpet och ett stort gäng ungdomar som badade i mörkret. Hotellet heter Atlantic och rekommenderas INTE.
 
På grund av de stora antalet turister på stranden körde vi dagen därpå till Korinos strand, där vi badade hela dagen. Säkert 30 gr i havet, vilket passar mig utmärkt. Vi avslutade denna resa med att äta på "vår egen" taverna i Agios Athanassios. (Där fick vi också tillbaka två stolsdynor som vi glömde kvar när vi var där och åt med Marika och Fabbe).