Årets sista bad

Efter fyra månader är det dags att åka norrut igen. På måndag kväll lämnar vi Mikrokampos i bästa fall är vi på Hovshaga någon gång på onsdag eller torsdag. Vårt bekymmer är som vanligt hur vi ska få plats med allt bagage men vi har takbox så alla kläder och mjuka saker kan vi packa där. Imorgon kör vi till marknaden i Kilkis och handlar oliver och vitlök som vi ska ha med oss. På måndag förmiddag återvänder vi till Kilkis för att säga upp telefon- och internetabonnemanget och lämna tillbaka modemet till OTE.
 
Jag har varit hos tandläkaren i Kilkis och lagat en tand (halva tanden hade gått av). Tandläkaren heter Sören, han är svensk och utbildad i Sverige. Tandsköterskan är grekinna, har bott i Sverige och även hon är utbildad i Sverige.  Appe var på kliniken förra året och han var mycket nöjd. För undersökning, röntgen,  lagning av tanden, borttagning av tandsten och air flowbehandling (borttagning av fläckar från kaffe, te, vin (!!!) betalade jag 75 €. För den summan hade jag bara fått undersökning i Sverige.
 
Andreas, Emelie och barnen har varit här i två veckor. Härligt att träffa dem igen och vi hade längtat väldigt mycket efter barnbarnen. Celia var lite blyg när vi träffades på flygplatsen men det tog inte lång tid förrän hon "spelade upp hela sitt register". Faktiskt är vi lite trötta på Hasse Andersson och hans Guld och gröna skogar, en melodi som ljöd dagarna i ända.
 
Vi åkte till Stavros några dagar. Bodde på ett mycket fint hotell, Rihio, alldeles intill stranden. Tyvärr var där stenigt och inte alls inbjudande att bada men hotellet hade både pool och lekplats. Vi bodde på gångavstånd till centrum där det fanns massor av restauranger och butiker. Det var väldigt mycket turister i Stavros, mest från forna Jugoslavien, Rumänien och Bulgarien. För att bada vid fin strand fick vi köra nån kilometer från hotellet.
 
 Celia gillade att gräva på den steniga stranden.
 
Årets sista bad tog vi i poolen vid Hotel Perinthos, någon mil från byn.