Hela Sithonia fullbokat

Jag har sagt det förut och säger det igen: Tiden går alldeles för fort. Tyckte knappt Fia, Micke och barnen hann packa upp sitt bagage förrän det var dags att bryta upp igen. Vi mötte dom på flygplatsen den 15 augusti och de åkte tillbaka till Sverige den 30:e. Den 15 augusti firas Mariadagen och Saloniki var nästan helt uttömd på folk och bilar. Vanligtvis är det mycket svårt att ta sig genom stan p g a den intensiva trafiken.
 
 
Det var en skön känsla att träffa dom igen. Nicholas var bara 20 dagar när vi åkte hemifrån. Daniella hade vi pratat med via Facetime så gott som varje dag. Pratat ja, vilken pratkvarn. När vi kom till byn tog hon mig i handen och sa: Visa mig lekrummet! Lekrummet? 
 
Vi körde till poolen vid Kornilius hotell, knappt två mil härifrån, och badade ett par gånger. På internet letade vi efter hotell över hela Chalkidiki. Fullbokat överallt. På vinst och förlust åkte vi iväg och tänkte att det finns väl boende nånstans. Vi var i Metamorfosis, Nikitis, Vourvorou och Neas Marmara. Överallt fullbokat. Flera episoder som inträffade under denna resan ska jag berätta om vid senare tillfälle.
Vi körde hela dagen och vid 8-tiden på kvällen hittade vi ett hotell i Neas Marmara. Rena, fräscha rum men inget man längtar tillbaka till. Ett jäkla liv på natten i rummet intill oss gjorde att vi inte kunde sova.
 Medan Appe och Micke letade hotell i Marmara passade Daniella på att köra en runda med denna bil.
 
På Booking hittade Micke ett hotell med lediga rum i Ormos Panagias, bara nån mil ifrån Marmara. Han bokade två rum där och tidigt på morgonen åkte vi dit. Ett mycket fint hotell precis vid havet. Hotellets restaurang hade servering på stranden. Daniella och andra barn matade fiskar, som slogs om brödbitarna. Vi blev rekommenderade att köra nån kilometer till en finare strand. Väldigt fin strand med finkornig sand och ett fantastiskt fint vatten.
 
 
 
Nicholas hade det skönt i sitt UV-skydd.
 
På väg tillbaka till byn stannade vi under dagen i Nikitis, där vi badade hela dagen.
 
Avslutningsvis på denna lillsemester stannade vi till på Cosmos, stort köpcentra utanför Saloniki, där Fia fick shoppa loss ordentligt.
 
Trots att tiden rann i väg hann vi med ganska mycket under de två veckor som Fia och Micke var här. Nu ser vi fram emot att Andreas, Emelie, Celia och Elias kommer hit på tisdag.