Snart är det dags igen

Nu är det hög tid att uppdatera bloggen. Jag har inte haft så mycket tid över att jag haft ro att sätta mig vid datorn.
 
Påskdagen idag, vilket man tyvärr inte märker mycket av här. Nä, nästa år tror jag vi firar påsk i Grekland. Saknar midnattsbesöket i byns kyrka, lammgrillningen och mycket annat. I gengäld finns ju barn och barnbarnen här och det uppväger det mesta.
 
Många trevliga och mindre trevliga episoder har hänt sedan jag skrev sist. Jag har passerat 70, en ålder som tyvärr ingen av våra föräldrar fick uppleva. Barnbarnen växer och utvecklas. Leo är snart två och ett halvt, Celia är 16 månader och Daniella fyllde ett år förra veckan. Mindre trevligt har det varit med alla förkylningar vi drabbats av, men det är ju sånt som går över. Ålderskrämporna får man lära sig att leva med.
 
Våren kom tidigt i år. Häggen är snart överblommad liksom vitsippor och skogsvioler. Det är flera år sedan vi såg denna grönska i trädgården.
 
Nu planerar och packar vi inför resan till sommarlandet. Tre veckor kvar till avresa, som liksom tidigare år sker med bil via Rostock - Brenner - Ancona, en resa som egentligen tar för lång tid men vad gör man när en familjemedlem inte vågar flyga. Undrar hur länge han ska orka köra den långa vägen?