Vlasti den 14-15 aug.

Som vanligt åkte vi till Vlasti för att fira Mariadagen. Det var soligt och varmt och massor av folk. Dans till levande musik, som spelade fram till kl 03 på morgonen.
Spelandet fortsatte sedan hela natten på en av cafeteriorna vid torget. Eftersom vi hyrt in oss hos Alekos precis vid torget blev det inte mycket sömn på nätterna.
 
Annars var där som det brukar vara på hemvändardagarna. Kvinnorna tävlar vem som har vackrast klänning och högst klackar på skorna. Den ena kreationen värre än den andra. En klänning den 14:e på kvällen, en annan vid kyrkobesöket på morgonen den 15:e, ytterligare en annan på eftermiddagen och en på kvällen vid långdansen på ängen. Männen är inte sämre. De passar på att visa upp sina fina kostymer och de byter lika ofta som kvinnorna. Puhhh. Fast det finns flera såna som vi, som inte vill visa upp oss. Appe hade inte ens kostym på sig under hela vistelsen där.
 
Den traditionella långdansen ägde rum på kvällen den 15:e. Väldigt mycket folk anslöt sig till dansen.
 
 
För den som är intresserad finns det ett antal videoklipp från dansen på youtube. Sök på "Vlasti 2014". Jag tyckte klippen var för långa att publicera här.

.