Åter i vårt andra hemland

Vi har nu varit här i byn i mer än två veckor och börjar så smått komma igång med det grekiska livet. Huset var som vanligt välstädat och fint när vi kom. Katina har gjort ett gigantiskt jobb både inne och ute i trädgården.
 
Resan gick bra trots missöde med bilen. Men nu är det glömt och bilen hämtade vi hem redan fem dagar efter vi bärgats till verkstad. Det var dock en liten utflykt på 70 mil tur och retur att hämta bilen. Eftersom vi har ett mycket bra försäkringsbolag och merförsäkring på bilen så fick vi utan problem ut ersättning för bärgning, hyrbil, bensin- och vägavgiftskostnader t o m utan kvitto. Internet är inkopplat sedan mer än en vecka så nu kan vi prata med och se barn och barnbarn så ofta vi vill.
 
På en parkeringsplats i Italien kände jag mig tvungen att fotografera denna långtradare, som stannats för natten. Chauffören låg säkert i hytten och tittade på nåt trevligt på TV via parabolantenn.
 
Som sagt, nu flyter livet på som vanligt. Vi har träffat våra bästa grek/svenska familjer Katakalidis och Efstratiadis i Kilkis och vi har bestämt att vi ska fira midsommarafton tillsammans på en taverna i närheten av Kilkis. Cafeterierna i Kilkis växer upp som svampar i varje kvarter och det finns oftast inga lediga bord om man skulle vilja fika. Naturligtvis finns det folk som har det mycket svårt i den ekonomiska krisen men de människorna syns inte ute. Än har vi inte haft några problem med att hämta pengar i bankomater varken i Igoumenitsa eller i Kilkis. Har heller inte hört någon som haft de problem som beskrivs av bankerna i Sverige. Dessutom har vi tankat och betalat med kort.
 
 
Och Agnetas Amaryllis blommar som vanligt.