GLAD PÅSK

Lite trögt blir det att starta upp bloggen igen efter att inte ha skrivit något sedan hemresan 2015. Jag skulle bifoga några bilder men lyckas inte få fram dom. Jag har helt enkelt glömt hur man gör. Lär väl komma ihåg det efter ett tag hoppas jag.
 
Det är mer än en vecka sedan vi kom till vår by i Grekland. Vädret har varit väldigt omväxlande, allt ifrån storm till nästan högsommarvärme och även lite regn. Det är väldigt kallt om nätterna. Idag på morgonen var det 7 grader ute och 13 inne. Med varmluft från AC:n stiger temperaturen snart till 20 grader. När solen skiner behöver vi inte ens öppna AC:n. Om någon månad ställer vi om aggregatet till kyla och kommer att klaga på att det är för varmt. Aldrig är man nöjd.
 
Idag är det skärtorsdag och förberedelserna inför påskfirandet är i full gång. Katina är väldigt traditionell och följer rutinerna fullt ut. Idag har hon kokat säkert 40 ägg som färgats röda. Hon har också bakat vetebröd och lagat några andra maträtter som ska ätas på påskdagen. För min del blir det inte så mycket förberedelser men jag bakade muffins igår och bullar idag.
 
Imorgon, långfredag, kommer Fia, Micke och barnen hit för att vara med om påskfirandet, som ju är något alldeles speciellt här i Grekland. I vanlig ordning ska vi köra till flygplatsen i Saloniki och möta upp dom.
 
Tills vi hörs igen   Glad grekisk påsk!!