Hoppsan ...

Ny design på bloggen. Det blev inte riktigt som jag trodde. Ett ord i bloggnamnet försvann. Ska se om jag kan rätta till det. Kanske ny design om nån dag.

Hönsliv hos grannen

ssss
 
Grannens ena höna har ruvat i cirka tre veckor och nu springer de små kycklingarna runt och piper. Får hoppas att alla överlever och inte blir uppätna av hungriga lösspringande hundar.
 
En som inte önskar ätmogna tomater i trädgårdarna är Stratos, vår grönsaksförsäljare som kommer med sin bil varje dag med färska grönsaker. I fortsättningen kommer han inte att få sälja mycket av varken tomater, paprikor eller gurkor. Våra tomater är snart röda och fina. Ett par stycken har vi redan skördat och de smakade bra.
 
Bild nr 3 visar en stackars cikada (tror jag det är) som slutade sina dagar i kylargrillen på vår bil när vi åkte till Kilkis idag.
 
 

Knaperi, knaperi, knaperi knus ..

vem är det som knaprar på vårt hus?
 
Svaret på den frågan har vi ännu inte fått. Häromdagen såg jag spår av typ sågspån på altanbordet. Tittade upp i taket och upptäckte små, små borrhål. Vid närmare undersökning av taket såg Appe att en ribba såg lite konstig ut. Knackade försiktigt på ribban och då föll massor av spån ut på golvet.  Appe har idag rensat alla borrhål i taket. Någon träätare har vi ännu inte sett. Ska kontakta nån expert och höra om det finns något gift man kan spruta med för att få död på ohyran.