Nya rutiner


Vi bestämde oss för att i fortsättningen ta morgonpromenaden INNAN frukosten. Vanligtvis har vi ätit frukost klockan 7 och det har då varit för kallt för att äta ute. Vi promenerade nästan en timma och trots att det bara var 17 grader åt vi frukost på altanen. Som jag har längtat efter detta. Det är så härligt att sitta ute, höra fåglarna kvittra och grannens tupp gala. (Mindre härligt att höra grannens hund skälla.) Under dagen har det varit omkring 25 grader varmt och det är vi nöjda med.

Odysseus öppnade säcken

Oj, vad det har blåst idag. Enligt grekiska mytologin är det Odysseus som öppnar säcken och släpper ut vinden. Blomblad och massa skräp från gatan har blåst omkring i trädgården. Solen har visat sig men p g a den kraftiga vinden har vi hållit oss inomhus så gott som hela dagen. På morgonen gick vi ändå en rask promenad ner mot Pikrolimni och ikväll, när vinden avtagit, gick vi en kvällspromenad upp till kyrkogården. Den herrelösa hunden, som vi ger lite mat varje dag, är vår ständige följeslagare på promenaderna. Vi kallar honom Tzatziki. Han är väldigt snäll fast han bet "grilltjuven" i benet för ett tag sedan. Bra gjort tyckte jag.

Vi är så trötta på det dåliga vädret men snart måste sommaren komma och då ska vi gnälla att vi är trötta på värmen. Imorgon ska Odysseus knyta ihop säcken och det har lovats upp till 26 grader. Så varmt har vi inte haft det på ett par veckor.