Aj som

---- satan vad ont det gjorde och nästa onsdag blir det samma procedur igen. Hu aj, aj. Läkaren sa att han skulle skrapa lite på solskadan på näsan. Vad gjorde han? Jo, bedövning på tre ställen på näsan sen fullkomligt grävde han på nästippen. Därefter smorde han på lite av krämen, som var lika dyr som guld. Jättestor plåsterlapp på och efter tre timmar gick jag tillbaka till mottagningen för att få ljusbehandling. Det var sju gånger värre. I 8,5 minuter låg jag under lampan. Kändes som om det brann på näsan och sekunderna kändes som timmar. Sköterskan sprayade vatten på näsan för att släcka branden. Nu har jag ett svart hål, stort som en 10-öring, på näsan. Och ont gör det. Det värsta är att jag nu vet hur det ska kännas på onsdag. Det blir som vanligt; jag får förtränga läkarbesöket och tänka: det kunde varit värre.

Sol och värme - underbart men inte alltid hälsosamt

I måndags körde jag till Smaland Airport (som det så fint heter) för att hämta mina kära bröder och svägerskor, som tillbringat en vecka i Torrevieja. Det var ett antal "svarttaxiförare" som också väntade på släkt eller bekanta. När planet landat och passagerarna strömmade in i ankomsthallen sade en kvinna: Oj då, det var inte många som är solbrända. De har kanske inte haft så fint väder. Vadå solbrända? De som kom tillbaka bruna som pepparkakor har säkert legat på stranden hela tiden medan de "blekare" haft mycket annat trevligt.
 
På tal om sol --- jag har åter igen drabbats av solskador som måste behandlas för att inte utvecklas till farlig hudcancer. Denna gång har jag fått en skada på den del av ansiktet som sticker ut mest, alltså på näsan. Imorgon ska jag till Tore Nilsen på Specialistläkargruppen och få första behandlingen. För att undvika kirurgiskt ingrepp ska han smörja på en kräm, som jag köpt på apoteket, och därefter ska skadan ljusbehandlas. Denna procedur ska upprepas nästa vecka och så får man hoppas att solskadan har reparerats. På apoteket köpte jag en kräm, som kostade 2.300 kr för 2 gr. Tur jag inte skulle ha ett kilo. Så tänk på det, ni som ligger timme ut och timme in på stranden. Ligg under parasoll insmord med solskyddsfaktor 50 för att undvika solskador. Nästa sommar kommer jag att ha solhatt på mig t o m när jag hänger ut tvätt.
Denna vecka har vi firat Gudruns födelsedag. Hon sitter där hon sitter och kan inte annat. Gipsat ben efter att hälsenan på något vis gått av. Nu har hon ungefär fyra veckor kvar i fångenskap. God hjälp har hon av hemvården som kommer till henne många gånger per dygn.
 
 
Häromdagen köpte jag play-doo lera till Leo. Roligast hade Fia, som gjorde spagetti med köttfärssås, hamburgare, taccos, korv med bröd mm. Hennes konstnärliga anlag har hon fått från sin pappa, som älskar att rita och teckna på alla papper han kommer åt.
 
 
Idag var jag på Jysk och betalade 5 kronor för en stationsklocka och en 100-pack värmeljus. Utnyttjade en wrapp på 100 kr. Så ni som har en Smartphone, ladda ner wrapp så ska jag överösa er med wrappar.
 
 
 
 
 

Vackra höstdagar

Tänk vad det är vackert när träden växlar färg under hösten. Ingen dag är den andra lik. Vädret har varit underbart sedan vi kom tillbaka till Sverige igen. Senaste veckan har det varit närmare 10 grader varmt varje morgon. En liten promenad gick jag på skogsvägen bakom vårt hus och passade på att ta några fotografier på de vackra träden.
 
 
Trots det vackra vädret och att det idag är höstmarknad på Stortorget så har jag valt att "jobba i köket". Jag har marinerat vitlöksklyftor och kokat min bästa Lemon Curd.
 
 
Marinerad vitlök
Koka ca 50 oskalade klyftor i vatten i två minuter, varefter de sköljs i kallt vatten och skalas.
 
Lag
1 dl vatten
0,75 dl vitvinsvinäger
1 dl olja
1 tsk salt
2 msk örtkryddor, t ex dragon eller oregano (jag använde Findus provensaliska djupfrysta örtkryddor)
1 msk socker
 
Lemon Curd
1 ägg
1,25 dl socker
Skal och saft från en halv citron
60 gr smält smör
 
Rör ägg och socker i en  kastrull. Tillsätt citronblandningen och häll sakta i det smälta smöret.
Sjud blandningen tills den blir en tjock kräm. Svag värme och tjockbottnad kastrull.
 
__________________________
Idag hurrar vi för Daniella som fyller 6 månader. När slutar man räkna månader? Jag menar, jag som snart är 70 år, inte räknar jag månader.