Saffransskorpor

 
Här kommer det utlovade receptet på
 
GUDRUNS SAFFRANSSKORPOR
 
100 gr smör el margarin 
0,5 gr saffran
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
3/4 dl hackad mandel
2 ägg
 
Smält matfettet. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffran med matfettet. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker, hackad mandel, tillsätt äggen (ett i taget) och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder. Lägg dem på en plåt med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min i temperatur 200 gr.
Låt svalna och skär längderna i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Sänk ungstemperaturen till 100 gr och torka skorporna cirka en timma eller tills de känns torra.