Skogspromenader och barnpassning

Snart har även vecka 39 passerat, en vecka som bjudit på såväl sol som regn. Det bästa med soliga höstdagar är att man inte har något krav på hög temperatur. Visst är det skönt med värme men bara solen visar sig så är man nöjd.   I morgon är det fullmåne igen och om bara en knapp månad drar vi tillbaka klockan till normaltid. Det mörknar tidigt om kvällarna så det går åt många värmeljus.
 
Nya skogspromenader i veckan har resulterat i fina trattkantareller, dock ännu väldigt små men om en eller ett par veckor har de nog vuxit till sig - om ingen annan Hovshagabo har plockat dem.
 
 
Marika har börjat jobba igen så vi har haft hand om Leo två eftermiddagar/kvällar eftersom Fabbe jobbat kväll denna veckan. En eftermiddag var vi på 4 H-gården och tittade på djuren, vilket jag tror Leo tyckte var kul. Vi hade planerat att mata änderna i Växjösjön men vädret var inte lämpligt så det får blir en annan dag.
 
 
Vi har aldrig tidigare haft så mycket småfåglar vid denna årstiden.  Tydligen är de bortskämda och hellre äter den mat vi serverar istället för att själva leta efter godsaker i naturen. Två gånger denna veckan har vi fyllt på deras matbord och hängt upp nya talgbollar. Förstår att skatorna tar en del av maten men de är ju också fåglar.