Frisörbesök m m

Igår förmiddag åkte vi till Kordelio, en av Salonikis förstäder,  för att klippa oss. Det är ett par mil att köra men det är värt ett besök hos Koula, en mycket duktig frisör. För 20 € klippte hon oss båda. Vi trotsade värmen och strosade runt bland butiker och cafeterior. Vi träffade ett par av Appes gamla barndomsvänner. Vi lyckades hitta en enda butik som sålde herrkläder, alltså inte bara jeans och t-shirts. Vi ska på barndop den 30 juni och Appe behövde ett par nya snyggbyxor. Byxorna behövde ändras så om ett par dagar ska vi åka tillbaka och hämta dem.
 
Värmen var plågsam så vi bestämde oss för att gå och äta nåt gott på ett svalt ställe. En restaurang, Mezedokipos,  som vi besökt flera gånger tidigare blev vårt mål. Beställde en mezétallrik. Servitören bar in det ena efter det andra och till slut hade vi 14 tallrikar med smårätter på bordet. Det var både kokta och risfyllda musslor, jumboräkor, bakad potatis med skinka- och ostfyllning, gratinerad aubergine, ost, oliver och massa annat. Det var också friterad småfisk, av storleken att döma var det nog neontetra. Två öl, en Retsina och en liten ouzo blev vi också serverade. Med stor oro tog vi emot notan ---- 30 €. Undrar om det verkligen var rätt räknat. Ouzoflaskan tog vi med oss hem eftersom vi bara smuttat lite på innehåller.
 
Vi hade parkerat bilen i skuggan men var borta så länge att den stod i gassande sol när vi var redo att åka hem. Det tog nån minut innan bilens innetemperatur var så låg att jag kunde sätta mig i bilen.
 


 
#1 - - Ingrid:

Då är ni vackra till midsommar när svenska flaggan ska sättas upp.