Konstiga beslut

Åter igen har grekiska regeringen fattat ett för mig väldigt konstigt beslut. Man har bestämt att alla som  äger fastighet och/eller bil ska deklarera. I och för sig inget konstigt med det men alla måste deklarera via internet. Den som inte har tillgång till internet uppmanas kontakta en revisor för att få hjälp med deklarationen. Detta till en kostnad av 50 euro. Appes syster, som inte har ett öre i inkomst, var igår hos en revisor och lämnade uppgifter till sin och sin avlidne makes deklaration. Hon fick betala 100 euro. Vi har ju 0 kr i inkomst här i landet men eftersom vi äger ett hus måste vi deklarera. Dessutom är vi hälftenägare till huset, varför vi måste lämna varsin deklaration. Fastighetsskatten betalar vi via elräkningen men nu ska vi betala ytterligare en skatt. Huset räknas som inkomst.
 
Vår avsikt är att försöka deklarera själva via internet. Personnummer finns inte här utan man har ett eget s k afiminummer. För att kunna logga in på skatteverket måste man få en pinkod och av den anledningen körde vi till Kilkis idag. Appe gick till skattekontoret för att hämta pinkoden. Massor av frågor fick han svara på och så begärde tjänstemannen att få se på våra pass. Ja, inte bara passen utan han skulle också ha en fotokopia på passen. På skattekontoret fanns inte ens en kopieringsmaskin utan Appe fick ge sig ut på stan för att kopiera passen. Tillbaka till kontoret, där han fick två A4-papper med fina stämplar, tack och adjö. När vi kom hem läste Appe igenom papperna men icke fanns där nån pinkod för inloggningen. Vi kommer säkert vara tvungna att än en gång åka till Kilkis för att hämta pinkoden. Sånt kan ju inte utlämnas på telefon. Fy vad jag blir trött på denna byråkrati.
 
För att döva irritationen gick vi till Lampi och beställde några av hans specialiteter:  Musslor i stark sås, friterad gavros (småfisk),  soutzoukakia och vitkålssallad. Plomariou ouzo, Amstel och Retsina smakade gott till maten.