Bråttom, bråttom

I söndags besökte vi Georgios och Korinna i Risiki där vi firade att deras lille Apostolos fyller 1 år.
Anneta med 1-åringen.
 
Lite stressande är det just nu för att vi ska hinna med så mycket som möjligt innan hemresan.
Andreas, Emelie och Celia åkte tillbaka till Sverige i onsdags. Lite tråkig avslutning på semestern blev det för Andreas. Celia råkade peta honom i ena ögat, vilket resulterade i tre läkarbesök i Kilkis. En kraftig rispa på hornhinnan. Med ögondroppar, salva och bedövning försvann smärtan efter ett par dagar. Vi hann i alla fall ta ett sista dopp i havet i Paralia Katerinis på tisdagseftermiddagen.
 
Färden till flygplatsen gick på en timma men Appe skulle ett ärende i Saloniki, varför vi valde att köra tillbaka genom stan. Det skulle vi inte ha gjort. Vi var dåligt upplysta om att det skulle vara demonstrationer i centrum. Alla större genomfartsvägar var avstängda. Miljoner bilar i rusningstrafik gjorde att trafiken stod helt stilla på de vägar som var öppna. Inga poliser som dirigerade trafiken. Nä, de stod snällt vid vägkanterna och tittade på eländet. Efter 1,5 timmar kom vi ut från kaoset och stannade till och åt i Kordilio. Handlade ouzo på en Cava och körde sen till Mesimbria och köpte vin.
 
På kvällen träffade vi våra svenska vänner. En trevlig stund på en taverna i Kilkis. Else och Ilias åkte hem i torsdags, Fili och Georgios igår och vi åker ikväll.
 
 
 
Nu städar vi och rustar huset inför kommande vinter. Packar allt vi ska ha med tillbaka till Växjö och som vanligt verkar det som att vi har för mycket grejer; ouzo, vin, olivolja, ost plus massor av onödiga saker som finns att köpa hemma.  Det återstår att se om allt får plats. Klockan 23.59 går båten ifrån Igoumenitsa. Hoppas på en lugn överfart till Ancona, där vi eventuellt kör av båten. Om vi inte lyckas ändra biljetten åker vi med till Trieste.