Nedräkning pågår

Ja, nu är det bara timmar tills vi återvänder till vårt andra hemland. Det mesta är packat, uteplatsen vinterbonad d v s tömd på furubord och stolar och ersatta med plastmöbler. Det gäller att suga ut det gottaste av tiden som är kvar. Häromdagen var vi och handlade i Kordelio och passade på att äta på en av våra favorittavernor som vi inte besökt tidigare i år. Vi åt av havets läckerheter och det som smakade bäst var en bläckfisktentakel med sugproppar och allt. Vet att många ryser av bara tanken att äta bläckfisk men det är gudomligt gott.
 
 
Någon dag senare uträttade vi ärenden i Kilkis. Det är mycket som ska fixas med skattemyndigheten och OTE, grekiska televerket o dyl, innan vi åker härifrån, och då var vi på Ladokolla och åt. Ja, det är mycket mat för oss i det här landet. Tyvärr hade vi inte tid att åka till Kilkis och träffa våra svenskvänner för en avskedsmiddag på kvällen. På Ladokolla serveras maten på typ bricka med bakplåtspapper. Fantastiskt gott.
 
 
 
Ett fruktansvärt regnväder med blixt och dunder har drabbat oss de senaste dagarna. Jag har packat ner Evas regnmätare så jag vet inte hur mycket nederbörd det har fallit men det var åtskilliga mm.  Efter ett av skyfallen i förgår kunde man vada i decimeterhögt vatten i trädgården och det t o m droppade regnvatten från taket i vardagsrummet. Nu skiner solen igen och det är varmt och skönt så den tvätt jag hängde ut på morgonen har torkat. Idag på morgonen åt vi frukost inomhus för första gången i sommar men igår åt vi förmodligen sista frukosten på altanen. Kanske vi kan äta ute imorgon för sista gången i år.